Afbeeldingsresultaat voor de viersprong peuterleerplek

Peuterleerplek De Viersprong 
Harriët Freezerhof 201
2492 JC Den Haag
070 - 205 2498

Peuterleerplek (voorheen “voorschool”) De Viersprong werkt samen met 4 basisscholen, namelijk De Walvis, Waterland, Balans en Prinses Catharina Amaliaschool. De peuterleerplek werkt met het programma ‘Uk & Puk’. De Viersprong heeft op dit moment 2 groepen. De pedagogisch medewerkers van de peuterleerplek zijn: Manon, Nicolette en Sylvia.

Openingstijden:
Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag
van 8.15 – 11.15 u en van 12.00 – 15.00 uur.

Als uw kind tussen de 2,5 en 4 jaar oud is, mag het naar de Peuterleerplek. Op de Peuterleerplek leren de kinderen door te spelen. Spelend leren is goed voor de ontwikkeling van kinderen. Door te spelen werken we aan de taalontwikkeling. Maar er is ook veel aandacht voor andere dingen, zoals muziek, knutselen, rekenen en bewegen. Zo bereiden we uw kind voor op de kleuterklas van de basisschool.

Vroeger heette de Peuterleerplek een ‘Voorschool’. We vinden de naam Peuterleerplek beter: het is immers vooral een plek voor de peuters om te leren. Dat leren doen we natuurlijk wel spelenderwijs, passend bij de leeftijd van de kinderen.

De Viersprong valt onder de organisatie “JongLeren”, die voortkomt uit de Voorscholen van Mooi, Voor en Zebra welzijn. JongLeren is dé organisatie in Den Haag waar peuters spelend leren en zich zo ontwikkelen. Er zijn 54 locaties van JongLeren, verspreid over heel Den Haag.

Meer informatie en inschrijving van uw kind: www.jonglerendenhaag.nl

Samenspel

Sinds januari 2018 is er een nieuwe Samenspelgroep gestart in Leidschenveen. Deze vindt plaats, 1 x per week, op de woensdagochtend in de ruimte van Peuterleekplek De Viersprong, Harriët Freezerhof 201.

Voordat uw kind naar de Peuterleerplek gaat, kunt u, samen met uw kind, al meedoen met een Samenspelgroep. Samenspelgroepen zijn bedoeld voor kinderen van 2 tot 2,5 jaar en hun ouders. Samenspel is een speel- en leerprogramma. Tijdens Samenspel heeft u een gezellige en leerzame ochtend met uw kind. Ook leert u andere ouders van jonge kinderen kennen. De Nederlandse taal is belangrijk bij de activiteiten die we tijdens Samenspel doen. Juist als u Nederlands moeilijk vindt, en/of als Nederlands niet uw eerste taal is, is het goed als u naar een Samenspelgroep gaat. Deelname aan de Samenspelgroep gratis.

Voor meer informatie en inschrijving mag u langskomen in de Samenspelgroep op de woensdagochtend tussen 9.00 – 10.00 uur of u stuurt een e-mail naar s.bos@jonglerendenhaag.nl of m.vanmilligen@jonglerendenhaag.nl .